Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A citromfű antibakteriális és gombaellenes hatásokkal is bír
  2023-11-28 19:24:06, kedd
 
 



A citromfű nem csupán antioxidáns, hanem gombaellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. A gyógynövény nagyon eredményesen enyhíti a duzzanatot és a fájdalmat, ezen kívül még a láz csökkentésében is a segítségünkre lehet. A citromfűre akkor is számíthatunk, ha a vércukorszint vagy a koleszterinszint csökkentése a célunk.

Mire használhatjuk még ezt a gyógynövényt? Például nagyon hasznos lehet emésztőrendszeri görcsök esetén, de a köhögést és a gyomorfájást is csillapítja, illetve kimerültség, hányás, láz és megfázás esetén is hasznunkra válhat.

A citromfű gazdag forrása a flavonoidoknak és az olyan fenolos vegyületeknek, amelyek antioxidáns hatásokkal rendelkeznek. A gyógynövény egy olyan flavonoidot, mégpedig kvercetint is tartalmaz, amelynek nemcsak az antioxidáns, hanem a gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő.

A gyógynövényt sokan akkor használják, ha valamilyen alvászavarban szenvednek. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a gyógynövény nagyon hatékonyan képes szabályozni az alvási ciklusokat, ami azt jelenti, hogy nemcsak az alvás mennyiségét, hanem annak minőségét is javítani tudja. Ez a hatás annak is köszönhető, hogy a gyógynövény hatására szerotonin szabadul fel a szervezetben, illetve a citromfű nyugtató hatással is rendelkezik.

A citromfűtea is nagyon hatékony, ha szorongásos panaszaink vannak, de az illóolaját az aromaterápiában is használhatjuk, amely nemcsak a szorongást csillapítja, hanem enyhíti a stresszt és csökkenti a depressziós tüneteket is.

A gyógynövény nagyon eredményes az álmatlanság kezelésében. Az álmatlanság egyik leggyakoribb oka nem más, mint a depresszió és a szorongás. Azonban ha este lefekvés előtt elfogyasztunk egy csésze citromfűteát, nemcsak a szorongás és a depresszió tüneteitől szabadulhatunk meg, hanem még az álmatlanságtól is.

Ha emésztési zavarral küzdünk, akkor is nagy hasznunkra lehet a gyógynövényből készült tea. A citromfű ugyanis csökkenti az olyan emésztőrendszeri tüneteket, mint a puffadás, a savas reflux és a gyomorfájdalom.

Egy kutatásba Alzheimer-kórban szenvedő betegeket vontak be, a vizsgálat 4 hónapig tartott. A betegek mindennap kaptak citromfűteát. A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy a gyógynövény hatására a betegek sokkal jobban teljesítettek a kognitív teszteken, mint korábban. A citromfű ugyanis pozitívan hat a kognitív funkciókra és a memóriára is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: emésztőrendszeri, koleszterinszint, aromaterápiában, antibakteriális, flavonoidoknak, álmatlanságtól, szabadulhatunk, csökkentésében, gyomorfájdalom, gyógynövényből, segítségünkre, alvászavarban, vércukorszint, vegyületeknek, használhatjuk, elfogyasztunk, teljesítettek, gyógynövényt, gombaellenes, leggyakoribb, számíthatunk, citromfűteát, szervezetben, eredményesen, rendelkeznek, gyomorfájást, depressziós, gyógynövény, csillapítja, csökkentése, antioxidáns, kimerültség, flavonoidot, álmatlanság, kezelésében, citromfűtea, gyógynövény nagyon, segítségünkre lehet, citromfűre akkor, vércukorszint vagy, koleszterinszint csökkentése, citromfű gazdag, olyan fenolos, olyan flavonoidot, gyógynövényt sokan, alvási ciklusokat, alvás mennyiségét, hatás annak, gyógynövény hatására, citromfű nyugtató, szorongást csillapítja, depressziós tüneteket,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nehezen engedem  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Palóc Grand Canyon  Viharban csak az a fa marad ál...  Két tekintet van  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Semmit ne higgy el  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Április 22. a Föld napja,  Jó éjszakát  A Mester kezének érintése  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Föld napja  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Föld napja  Esti kép  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 25  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Krisztina b...  Pillangó  Bella István: Zsoltár  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjt  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Beney Zsuzsa - Álom  Kellemes esti időtöltést  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  S a dalok tanulsága  Szép estét  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyógynövény nagyon, segítségünkre lehet, citromfűre akkor, vércukorszint vagy, koleszterinszint csökkentése, citromfű gazdag, olyan fenolos, olyan flavonoidot, gyógynövényt sokan, alvási ciklusokat, alvás mennyiségét, hatás annak, gyógynövény hatására, citromfű nyugtató, szorongást csillapítja, depressziós tüneteket, álmatlanság kezelésében, álmatlanság egyik, csésze citromfűteát, depresszió tüneteitől, gyógynövényből készült, citromfű ugyanis, olyan emésztőrendszeri, savas reflux, kutatásba Alzheimer-kórban, betegek mindennap, vizsgálati eredmények, betegek sokkal, kognitív teszteken, kognitív funkciókra, emésztőrendszeri, koleszterinszint, aromaterápiában, antibakteriális, flavonoidoknak, álmatlanságtól, szabadulhatunk, csökkentésében, gyomorfájdalom, gyógynövényből, segítségünkre, alvászavarban, vércukorszint, vegyületeknek, használhatjuk, elfogyasztunk, teljesítettek, gyógynövényt, gombaellenes, leggyakoribb, számíthatunk, citromfűteát, szervezetben, eredményesen, rendelkeznek, gyomorfájást, depressziós, gyógynövény, csillapítja, csökkentése, antioxidáns, kimerültség, flavonoidot, álmatlanság, kezelésében, citromfűtea, szabályozni, rendelkezik, szorongásos, mennyiségét, hatásokkal, hasznunkra, kiemelkedő, ciklusokat, hatékonyan, szerotonin, köszönhető, szenvednek, valamilyen, kvercetint, panaszaink, szorongást, használják, illóolaját, tüneteitől, eredményes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.